Special voor donkere huid

Een donkere huid is anders dan een blanke huid, dat is (soms) duidelijk te zien aan de buitenkant. Maar ook aan de binnenkant (in de huidlagen) is zij anders. De huid is dikker, heeft meer zweetklieren en ook meer talg, daarmee is de huid overigens niet vet maar juist normaal. Iets wat vaak over het hoofd wordt gezien.
Deze factoren vragen om andere aandacht bij een behandeling in de schoonheidssalon, je kunt de donkere huid niet hetzelfde benaderen en behandelen als de blanke huid. Doordat de donkere huid vaak ook vochtarm is heeft de huid moeite om goed te functioneren met als resultaat ophopingen van talg, door de fijne poriën kan talg maar met moeite de huid uitvloeien en daarom de huid niet goed beschermen. Product advies is vaak verkeerd en kan jou het idee geven dat je huidproblemen hebt.
Daarnaast heeft de donkere huid veel meer en grotere pigmentkorrels, wat kan resulteren in pigmentstoringen en littekenvorming bij niet juist behandelen van de huid.
Bij een donkere huid denk je natuurlijk ook aan een bruin kleurtje, maar het tegendeel is waar. Door de vele mixen kan een donkere huid aan de buitenkant blank lijken terwijl zij aan de binnenkant
(in de huidlagen) toch gewoon donker is. Iedere huid die niet blank is van samenstelling (afkomst en genen) zou je donker kunnen noemen. En ook deze huid heeft bijzondere aandacht nodig.
Wil jij advies voor jouw donkere huid, of wil je graag producten die bij jouw huid passen? Maak dan snel een afspraak
Alle behandelingen zijn geschikt voor de donkere huid